Volvo відкликає 460 000 автомобілів по всьому світу

Про це з посиланням на прес-службу автовиробника пише портал Autonews.

0
65

Згідно з опублікованими даними, компанія Volvo оголосила про відкликання понад 460 000 старих седанів Volvo S60 і Volvo S80. Повідомляється, що причиною кампанії послужили несправні подушки безпеки з боку водія. Цікаво, що «симптоми» несправності дуже схожі на ті, які послужили скандалом з ейрбегамі виробництва японської фірми Takata, проте в Volvo встановлювалися інші подушки.

За даними американського регулятора NHTSA, седани Volvo S60, вироблені в період з 2001 по 2009 роки і Volvo S80, випущені в період з 2001 по 2006 роки, оснащуються подушками безпеки, пиропатрон яких під час експлуатації приходить в непридатність. В результаті аварії така подушка може спрацювати надто швидко, а згоряє пиропатрон виділить більше енергії, через що водій може бути поранений металевими осколками.

Відзначимо, що це не перший випадок відкликання великої кількості старих седанів Volvo – в листопаді минулого року компанії довелося повернути понад 124 000 таких машин у зв’язку з дефектом подушок безпеки. Повідомляється, що Volvo замінить подушки безпеки в автомобілях за свій рахунок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!