Новини

Електромобілі та гібриди з США знову подорожчають

Share

Перевізники підняли ціни на транспортування по морю авто з тяговими акумуляторами через небезпеку їх загоряння.

Кілька компаній, які надають послуги з перевезення автомобілів з США в Україну та інші країни світу в контейнерах, оголосили про підвищення вартості послуг небезпечних вантажів, якими вони стали вважати гібриди і електрокари. Підвищення тарифів пояснюється збільшенням ризиків при їх транспортуванні, адже почастішали випадки, коли батареї електричних авто спалахували прямо під час транспортування по морю. А згасити їх неможливо, тому як мінімум згорає весь контейнер з іншими автомобілями.

Зокрема, один з перевізників вказав, що на всіх судноплавних лініях доданий збір за небезпечні авто в розмірі 100 доларів США за кожну небезпечну одиницю в контейнері. При цьому загальна сума зборів за небезпечні авто за контейнер становить не менше 300 доларів США.

Наприклад, якщо в контейнері один гібрид або електромобіль, то додатковий збір складає 300 доларів, якщо два – по 150 за кожен, якщо три і більше – по 100 доларів за одиницю. Таким чином, перевозити в одному контейнері, в якому міститься 3-4 автомобіля, один електрокар або гібрид, стає невигідно. Більш рентабельно вантажити електромобілі та гібриди в окремий контейнер, в якому немає авто з двигунами внутрішнього згоряння.

Це приклад тільки одного перевізника, тарифи у інших можуть відрізнятися. Крім того, продавці авто з США очікують подібне зростання тарифів і на перевезення по суші (з аукціонів в порти).

Така консолідація збільшить і без того тривалий час очікування завантаження автомобілів в США, викликане дефіцитом порожніх контейнерів. Тобто не тільки ціна, але і час очікування виграного на аукціоні автомобіля істотно збільшиться.

Якщо раніше термін очікування прибуття виграного на автоаукционе США становив 1,5 – 3 місяці, то сьогодні він може становити 3 – 5 місяців залежно від порту завантаження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024