Як перевіряють безпеку ввезених в Україну б/у авто

0
342
Parking lot crammed with cars

Кожен ввезений в Україну б/у автомобіль повинен бути перевірений на предмет відповідності його конструкції технічної документації виробника. Щоб отримати дозвіл на пересування по дорогах загального користування, власник умовної «євробляхи» повинен зареєструвати її в сервісному центрі МВС, після чого він отримає техпаспорт і державні номери.

Як передає Експерт , про це  написав  виданню «НВ Бізнес» голова Асоціації безпеки експлуатації транспорту Дмитро Гончарук.

При цьому він підкреслив, що механіки на звичайних сервісних центрах технічного обслуговування не можуть оцінити ступінь відповідності автомобіля цим вимогам.

Оцінка відповідності є державною функцією контролю безпеки транспортних засобів.

« Вона строго регламентується правилами, причому не тільки українськими, але і європейськими» , – додав Гончарук.

Отриманий при цьому сертифікат і реєстрація в сервісному центрі МВС служать допуском до експлуатації автомобіля на дорогах України.

Для реєстрації ввезеного б / у авто обов’язковою умовою є перевірка його конструкції на відповідність технічної документації виробника і Правил безпеки ЄЕК ООН, прийнятим в Україні.

Орган сертифікації відповідає за визначення категорії автомобіля і його відповідність екологічному стандарту ЄВРО.

При цьому орган сертифікації може прийняти таке рішення або на підставі протоколу випробувань виробника, або на підставі протоколу випробувань лабораторії, яка акредитована національним органом акредитації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!