Хто повинен перевіряти е-поліс на авто: суд дав остаточну відповідь

0
853

Висновок суду постановив, що інспектор повинен самостійно перевіряти наявність страхового поліса в електронній системі, в разі відмови пред’являти документ водієм. Останнього за це можуть позбавити штрафу.

Про це повідомляє “Дорожній адвокат”.

Працівники поліції зупинили автомобіль. На прохання водія повідомити причину зупинки повідомили порушення ПДР, однак доказів не надали. Тому водій відмовився пред’явити страховий поліс. За непред’явлення відносно водія винесли постанову про притягнення до адміністративної відповідальності та наклали штраф 425 грн.

Водій оскаржив постанову у суді. В позові наголосив, що він не порушував ПДР. Доказів зворотнього працівниками поліції не надано. Враховуючи це, на думку водія, інспектор не мав права вимагати пред`явлення документів для перевірки.

“Разом з тим суд звернув увагу, що інспектор мав можливість перевірити наявність страхового полісу через електронну систему, що ним не було здійснено. При цьому, судом встановлено, що водій на момент зупинки все ж таки мав чинний поліс. Однак не пред’являв його з особистих мотивів. За наслідками розгляду справи суд скасував штраф поліції через те, що інспектор не скористався правом перевірки наявності полісу через базу МТСБУ”, – йдеться в повідомленні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!