Заборона бензинових двигунів в Європі виявилася під питанням

0
185

Ще одна країна виступила проти тотального переходу на електричний транспорт.

Прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив, що місцевий уряд не підтримує тотальну заборону продажу автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами. Справа в тому, що таким чином влада має намір захищати національного автовиробника – компанію Skoda. Обмеження, нагадаємо, має вступити в силу на території Євросоюзу з 2035 року.

«Ми не підтримуємо заборону продажу автомобілів, що працюють на викопному паливі. Ми виступаємо проти того, що зелені фанатики придумали в парламенті ЄС », – наводить слова політика видання Automotive News.

Прем’єр також зазначив, що автомобільна промисловість становить майже третину чеської економіки. Крім Skoda, на території країни також є заводи Toyota і Hyundai, які також приносять в бюджет гроші. А подібні обмеження завдадуть серйозної шкоди національним інтересам.

Втім, відмовлятися від розвитку інфраструктури для електромобілів в Чехії не мають наміру. Як і субсидувати їх виробництво.

Бабіш також повідомив, що зробить цю тему однією з пріоритетних після можливого вступу його на посаду президента ЄС у другій половині 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!