«Продають» конфісковані авто: українців попередили про фейкові сторінки у Facebook

Власники сторінок представляються працівниками складів митниць та реалізаторами авто-, мото- та іншої техніки, нібито конфіскованої на митному кордоні.

0
95

Державна митна служба України повідомила, що у соціальній мережі Фейсбук з’являються фейкові сторінки, власники яких представляються працівниками складів митниць та реалізаторами авто-, мото- та іншої техніки, нібито конфіскованої на митному кордоні. Про це йдеться у заяві ДМС.

«Закликаємо не довіряти шахраям і користуватися інформацією лише з офіційних джерел.

Розпорядження конфіскованим майном, у тому числі його реалізація, здійснюється державними виконавцями після рішення суду. Тобто процедура врегульована законодавством: згідно з пунктом 1 Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам виконавчої служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 року №985, реалізація майна, конфіскованого за рішенням суду і переданого органам державної виконавчої служби, здійснюється в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження».

Положеннями статті 61 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що реалізація арештованого майна (крім майна, вилученого з цивільного обороту, обмежено оборотоздатного майна та майна, зазначеного у частині восьмій статті 56 цього закону) здійснюється шляхом електронних торгів, порядок проведення яких визначається Міністерством юстиції України, або за фіксованою ціною.

Детально ознайомитись із конфіскованим майном, переданим на реалізацію, можна за посиланням. Вебсайт ДП «СЕТАМ» функціонує цілодобово та є доступним усім користувачам мережі Інтернет.

Також ознайомитись з товарами, що перейшли в дохід держави (розпорядження здійснюється митницями відповідно до законодавства), та переданими митницями в реалізацію, їх характеристиками та ціновими пропозиціями можна за посиланням, розділ «ProZorro.Продажі(Майно)», підрозділ «Митниця».

Крім того, інформація щодо таких товарів, а також щодо майна, яке передано митницями в реалізацію за договорами комісії, щомісячно публікується на офіційному вебпорталі Держмитслужби у рубриці «Вилучене майно».

Тому будьте уважні та не довіряйте сумнівним джерелам інформації, що цілеспрямовано намагаються ввести вас в оману, прикриваючись іменем державного органу», — сказано у повідомленні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!