Чому багато водіїв стали їздити без ближнього світла фар

0
2189

Багато автомобілістів перестали використовувати ближнє світло фар. Експерти пояснили, чому.

Правила дорожнього руху чітко регламентують, коли і на яких трасах водії повинні включати ближнє світло фар або денні ходові вогні. Якщо конструкція автомобіля передбачає наявність протитуманних фар, їх використання також прописано в ПДД. Цікаво, але водії, які використовують в денний час доби тільки протитуманні фари, без ближнього світла, порушують ПДР.

У цьому питанні є пара тонкощів. При проїзді в тунелі, воїн зобов’язаний включати ближнє світло фар. Також, використовувати ближнє світло потрібно в умовах недостатньої видимості (дощ, туман, сніг та ін.). У момент настання темряви заборонено використовувати тільки ходові вогні.

Крім того, варто пам’ятати, що габаритні вогні не є заміною денним ходовим вогнів і ближнього світла фар. Використовувати габаритні вогні потрібно в умовах недостатньої видимості, або під час стоянки в темний час доби. Також габарити важливо включати в парі з аварійною сигналізацією під час буксирування на машині, яка буксирує.

Деякі водії змінюють габаритні вогні на сучасне ДГХ. Однак робить це потрібно у перевірених майстрів. Зміни потрібно буде задокументувати, інакше можна отримати штраф.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!