Якщо офіцер не пояснив водієві його права, то виписаний штраф є незаконним

0
106

Поліцейські виписали водієві штраф за порушення ПДР. Порушник оскаржив протокол. Автомобіліст стверджував, що офіцери порушили встановлений порядок і не роз’яснили йому права, як особи, яка притягують до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє ЯіЗакон з посиланням на ДорожнійАдвокат.

Суд розглянув справу і констатував факт того, що офіцери при виконанні посадових обов’язків повинні чітко дотримуватися встановлених законом правил. Після зупинки автомобіля, поліцейський повинен представитися водієві, повідомити причину зупинки і його права. Порушення процедури зводить нанівець суть і завдання лежать в основі поняття адміністративної відповідальності.

Судом було встановлено, що доводи водія реальні і йому, як особі яка притягається до відповідальності не були роз’яснені його права. Протокол виписаний з грубим порушенням правил було скасовано, як і штраф, який він передбачає.

Ця справа є доказом того, що порушення процедури дій поліцейських при виконанні посадових обов’язків, є підставою для скасування виписаних протоколів і накладених штрафів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!