Новини

Після відставки Авакова поліція пересяде з Renault на KIA

Share

Національна поліція за результатами тендеру замовила у ТОВ «Промавтотехсервіс» автомобілі спеціалізованого призначення типу «універсал» на 52,30 млн гривень. Про це редакції 368 .media  стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

В обох лотах «Промавтотехсервіс» практично не запропонував знижки. На тендері компанія зустрілася з ТОВ «Корея Моторс», який є офіційним дилером автомобілів марки KIA в Україні.

Поліція замовила 100 кросоверів білого кольору на базі автомобілів Kia Sportage з двигуном типу бензин обсягом 1591куб см. Половина автомобілів стоять 498 тис. Гривень за штуку, ще півсотні – 548 тис. Гривень. Різниця полягає в спеціальному обладнанні: половина автомобілів будуть укомплектовані світлодіодними панелями-балками Ultra Slim синьо-червоного кольору і гучномовцями, а також в машинах буде встановлена ​​радіостанція Motorola Solutions.

Також замовник повинен нанести на автомобілі спеціальне маркування Нацполіціі. Інша частина автомобілів не буде цього спецобладнання – замість світлодіодним балки авто будуть укомплектовані тільки сигнальним світлодіодним маячком синього кольору.

На офіційному сайті марки KIA авто KIA Sportage в залежності від комплектації – Classic або Сomfort коштують від 550 тис. Гривень до 614 тис. Гривень, тобто дорожче ціни «Промавтотехсервіса».

Раніше Нацполіція закуповувала кросовери марки Renault Duster. У травні тендер на 168 млн гривень виграло ТОВ «Спец-Ком Сервіс», тоді одна машина коштувала 555,6 тис. Гривень.

Протягом 2020-2021 років «Спец-Ком Сервіс» отримав понад 60% підрядів Нацполіціі на поставку автомобілів спеціалізованого призначення. У липні багаторічний міністр МВС Арсен Аваков пішов у відставку, і вперше поспіль на поставку автомобілів отримав «Промавтотехсервіс», який раніше не брав участі в закупівлях Нацполіціі і не отримував таких великих підрядів в системі державних закупівель взагалі.

Засновником київського ТОВ «Промавтотехсервіс» є корпорація «УкрАВТО» колишнього народного депутата від «Партії Регіонів» Таріела Васадзе.

Засновниками «Спец-Ком-Сервіс» є Сергій калюші з Вишневого і Михайло Городових з Черкаської області. Директором є Василь Юрійович Даниляк.

Житель Вишневого з такими ПІБ до весни 2017 був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської податкової, а його дружина Валентина Даниляк до літа 2020 очолювала відділ контролю на міському електричному транспорті і залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Kia

Останні записи

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024