Коли на українських дорогах з’являться фантомні патрулі: інформація від поліції

0
1073

Фантомних патрулів на вулицях ще немає. В поліції розповіли, в чому заминка. Дату виїзду патрульних машин на дороги обіцяють анонсувати додатково.

Кілька днів тому в ЗМІ з’явилася інформація про появу на київських вулицях фантомних патрулів поліції (авто без характерних розпізнавальних знаків): Skoda Kodiaq сірого кольору з цивільними номерами, але всередині “нашпигованими” датчиками та радарами.

Очікується, що таке нововведення буде більше дисциплінувати водіїв дотримуватися правил дорожнього руху. Проте перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції (ДПП) Олексій Білошицький факт появи таких патрулів не підтвердив.

“Вони ще не працюють, і ніхто не виїжджав. “Фантоми”зараз проходять процедури оформлення, реєстрації, сертифікації й все інше, згідно з договором”, – повідомив він.

Білошицький також підкреслив, що закупівлею автомобілів займався “Укрінфрапроект”, у якого договірні зобов’язання з постачальником. Тому патрульна поліція в цьому випадку не виступає бенефіціаром і чекає, коли їм передадуть “готовий продукт”.

“Коли їх нам передадуть – ми повідомимо. Просто так, без нашого повідомлення громадськості, на дороги вони не виїдуть”, – говорить перший заступник начальника патрульної поліції.

Що стосується термінів, в Нацполіціі поки не беруться щось прогнозувати, але запевняють, що як тільки-но автомобілі будуть готові, їх відразу ж почнуть використовувати на дорогах. Там не хочуть поспішати називати конкретні дати, оскільки, виходячи з домовленостей, автомобілі чекали ще пів року тому.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!