Новий Kia EV4 поповнить сімейство електричних кросоверів марки

0
200

Компанія Kia планує збільшити лінійку електрокарів за рахунок середньорозмірний моделі EV4, яка повинна дебютувати вже в 2022 році.

Як повідомляє видання speedme.ru , Kia слідом за своїм першим електрокаром, кросовером EV6 , покаже дві моделі з сегмента SUV на електротязі. За словами європейського фахівця по продуктах марки Сьерда Кніппінгом, другим автомобілем корейської компанії з лінійки EV стане великий позашляховик, орієнтований на ринок США. А за цією моделлю піде новинка, створена для європейського ринку.

Бренд Kia володіє товарними знаками на моделі з найменуваннями від EV1 до EV9 . Великий кросовер може отримати назву EV7 або EV8 , і він буде 7-місцевим, аналогічно родинному автомобілю Hyundai Ioniq 7 , запуск якого намічений на 2024 рік. За ним вийде кросовер, потенційно позначений як EV4 , за розміром дорівнює конкуренту в особі таких моделей, як Volvo C40 і Mercedes-Benz EQA .

Новий EV4 базуватиметься на платформі E-GMP Hyundai-Kia Group для електрокарів. Злегка зменшена колісна база в порівнянні з моделлю EV6 (2900 мм) означає, що його габарити будуть ближче до розмірів нового кросовера Sportage п’ятої генерації. І навіть з коротшою колісною базою новий електрокар EV4 , найімовірніше, буде використовувати акумуляторну технологію моделі EV6 . Це означає, що живити електродвигун будуть батареї ємністю 58 кВт / год і 77,4 кВт / ч, які забезпечать запас ходу до 480 кілометрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!