Audi зупинила виробництво на головному заводі: що сталося

Audi планує ввести скорочені робочі дні та призначити кілька додаткових вихідних у вересні.

0
77

На головному заводі Audi в Інгольштадті всі виробничі лінії будуть простоювати до 30 серпня. На одній з складальних ліній триває налагодження обладнання для виробництва електричного кросовера Audi Q6 e-tron. Інші потужності довелося зупинити через нестачу мікросхем. З аналогічної причини зупинено завод в Неккарзульмі. В результаті близько 10 тис. Співробітників двох підприємств не можуть працювати за планом, – повідомляє autoua.net .

Разом з цим Audi планує ввести скорочені робочі дні та призначити кілька додаткових вихідних у вересні.

У першому півріччі Audi не змогла виготовити через брак комплектуючих близько 50 тисяч автомобілів, на які вже були оформлені замовлення. Компоненти приходять із затримками, і коли це відбувається, компанія намагається наздогнати виробничий план, призначаючи додаткові зміни. Пріоритетними вважаються моделі, які приносять компанії найбільший прибуток, а також з найменшими викидами СО2.

Бракує напівпровідникових комплектуючих і іншим автовиробникам. Так, BMW може випустити в цьому році на 70-90 тис. машин менше, ніж планувала. Проте баварцям вдається працювати без зупинок заводів. У Лейпцигу виробництво йде в звичайному режимі, в Мюнхені і Дінгольфінге воно відновиться, як і планувалося, після річної паузи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!