Головна Новини Конфіскація без попередження: українцям повідомили, хто може позбутися своїх авто

Конфіскація без попередження: українцям повідомили, хто може позбутися своїх авто

1
82

На сьогоднішній день багато власників «євроблях» по всій країні бояться возити свої машини для розмитнення, оскільки там їх можуть вилучити співробітники виконавчої служби. Причому більша частина автомобілістів самі не знають, що з їх машинами є проблеми, поки їх не конфіскують. Про це повідомляє портал Hyser .

Один українець розповів, що кілька років тому він зі своїм сином купили машину на європейській реєстрації. Автомобіль продавали знайомі та, за їхніми словами, жодних проблем з машиною не було. Після того, як уряд запровадив нові правила на розмитнення автомобілів, сім’я вирішила зареєструвати свій автомобіль в Україні. Вирушили на митний пост, пройшли там техогляд, отримали сертифікат і вже збиралися їхати додому, як раптом їм подзвонив брокер і заявив, що виконавча служба конфіскує їх автомобіль.

З’ясувалося, що з людиною, який переганяв автомобіль виявили проблеми, в результаті чого у виконавчій службі заявили, що сім’ї цей автомобіль жодним чином не належить.

За автомобіль сім’я віддала 2,5 тисячі доларів, стільки ж було витрачено на розмитнення і послуги брокера. Глава сім’ї намагався повернути автомобіль, однак упевненості в тому, що у нього щось вийде вже немає. Єдине, що йому запропонували – викупити автомобіль на аукціоні.

Вся справа в тому, що листопаді 2018 року змінилося законодавство і була введена нова стаття про конфіскацію транспортних засобів за порушення режиму тимчасового ввезення та режиму транзиту. Суди почали виносити відповідні постанови, однак виконавча служба їх не виконувала. Після цього, навесні поточного року був прийнятий новий закон про розмитнення, в результаті чого автомобілі почали масово їхати на митниці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.