Стане в нагоді українцям: технологія Mercedes попереджає про ями на дорозі

Система Car-To-X виявляє нерівності і обмінюється інформацією з іншими автомобілями.

0
61

Німецький виробник Mercedes-Benz представив свою нову технологію – Car-to-X, яка попереджає водіїв про вибоїни і нерівностях дороги. Технологію будуть ставити на останні моделі марки – C-Class, S-Class і EQS.

Щоб активувати систему, водій повинен зареєструватися в додатку Mercedes me, після чого функція «Car-to-X Communication» відправляє інформацію в хмару Mercedes-Benz в режимі реального часу через мережу мобільного зв’язку автомобіля. Таким чином, інші автомобілі марки, у яких є система і які знаходяться в даній зоні, отримують інформацію, яка з’являється на екрані навігації.

Автомобіль також активує попереджувальний сигнал приблизно за 10 секунд до досягнення ями. Послуга буде доступна для всіх вироблених засобів передачі, якщо вони випущені після 2016 року і мають обліковий запис Mercedes me. Вони будуть відображати спеціальне повідомлення «Рух попереду вас», в той час як в нових C-Class, S-Class і EQS попередженням буде «Обережно, діра!» або «Попередження, перевищення швидкості».

Ці попередження будуть доступні на багатьох ринках по всьому світу в перекладі на 36 мов. У нових C-Class, S-Class і EQS виявлення ям на дорозі також буде супроводжуватися зміною жорсткості підвіски і автоматичним зниженням швидкості.

Mercedes-Benz пропонує ще одну функцію Car-to-X, яка називається «Допомога при поперечному вітрі». Ця система активується в разі сильного вітру і допомагає водієві з гальмами і кермом в небезпечних ситуаціях. Ця інформація також буде потрапляти на хмару Mercedes-Benz, що попереджатиме інших водіїв про небезпечну вітрі.

Функцію Car-to-X в нагоді украиских водіям, адже зустріти яму на дорозі в Україні – це звичайне явище.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!