Авторинок Великобританії різко обвалився: названо причину

0
589

Продажі нових автомобілів у Великобританії в липні знизилися на 29,5% в порівнянні з липнем 2020 року, склавши 123,3 тис. автомобілів. Такі дані представило британське Товариство автовиробників і трейдерів (SMMT). Це найнижчий рівень з 1998 року, продажі в липні виявилися на 22% гірше, ніж в середньому за останнє десятиліття.

Таке зниження, як і в інших країнах, пов’язано зі світовим дефіцитом чіпів, що почався ще взимку, і перебоями поставок комплектуючих в цілому, викликаними пандемією. У Великобританії це ускладнюється тим, що в липні більшій кількості працівників довелося сісти на самоізоляцію через підозри в можливих контактах з хворими COVID-19, що пов’язано з жорсткими антиковідними обмеженнями в країні і суперечливою роботою відповідних додатків. На те, що повідомлення про самоізоляцію отримує все більше людей, в липні скаржилися багато британців, в результаті Міністерство охорони здоров’я прийняло рішення змінити налаштування цього додатка.

SMMT також знизила прогноз по продаваним автомобілям на 2021 рік у цілому: з 1,86 млн до 1,82 млн. «Автомобільний сектор продовжує боротися з нестачею напівпровідників і співробітників, це перекриває наші можливості по перетворенню зміцнення економічних перспектив в повне відновлення», – зазначив глава SMMT Майк Хоуіз. За його словами, хоча ситуація з персоналом повинна покращитися після перегляду правил самоізоляції, дефіцит напівпровідників буде позначатися щонайменше до кінця року. Минулого тижня SMMT повідомило, що в червні в країні було випущено 69 097 легкових автомобілів – це стало мінімумом з 1953 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!