Коли поліція може забрати авто на штрафмайданчик

0
288

Поліція не має права евакуювати авто на «штрафмайданчик», якщо воно не перешкоджає дорожньому руху. Але насправді є інші випадки, коли поліція забирає авто на штрафмайданчик.

Про це пише Дорожній Адвокат.

«Більшість водіїв зустрічались з випадками, коли на місці зупинки автомобіля працівники поліції погрожують «забрати транспортний засіб на штрафмайданчик». Дійсно, якщо водієм вчинено порушення за певними нормами КУпАП, працівник поліції має право тимчасово затримати транспортний засіб шляхом блокування або доставлення його для зберігання на спеціальний майданчик. Повний перелік таких випадків передбачений у ст. 265-2 КУпАП», – сказано в повідомленні.

Проте евакуація автомобіля на «штрафмайданчик» дозволяється виключно у випадку, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху.

Також дозволяється затримання на штрафмайданчик, якщо транспортний засіб розміщений на місцях, призначених для зупинки, стоянки, безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю. Інших підстав не передбачено.

«Тому, якщо розміщення вашого автомобіля суттєво не перешкоджає дорожньому руху або не створює загрозу безпеці руху, такий транспортний засіб не може бути евакуйовано на штрафмайданчик. У такому випадку «погрози» поліцейського є надуманими», – пояснив Дорожній Адвокат.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!