У судах масово скасовують штрафи за перевищення швидкості з радарів TruCAM

0
104

Спори щодо радарів TruCAM не вщухають з моменту їх появи у поліції в Україні. Так, багато водіїв, які отримали штраф від поліції з радара TruCAM, успішно оскаржують його в суді.

Нещодавно суд у черговий раз підтвердив те, що поліцейські не можуть використовувати TruCAM для вимірювання швидкості водія тримаючи його в руках.

Нещодавно співробітники поліції зупинили чоловіка, за те, що він перевищив швидкість. Дивлячись на запис з камери, порушник відповів, що згідно із законом камера повинна бути зафіксована на стаціонарному нерухомому об’єкті. Співробітники поліції не надали значення словами водія і оштрафували його.

Пізніше водій вирішив довести свою невинність через суд. Під час судового засідання було встановлено, що інспектор вимірював швидкість за допомогою радара TruCAM, який був у нього в руках. В такому стані прилад може дати велику похибку, ніж на штативі, тому законність штрафу здалася суду неоднозначною.

За підсумком, суд постановив, що пристрій TruCAM має бути встановлено стаціонарно при проведенні фіксації швидкості. З водія зняли звинувачення, а штраф виписаний поліцією – скасували.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!