В Україні запрацює нове автоматичне нарахування штрафів: про що потрібно знати водіям

Україна в цьому році планує встановити 40 комплексів автоматичного вагового контролю для вантажівок, а до кінця року їх по всій країні повинно бути 130-140.

0
863

В Україні з 1 жовтня почнуть в автоматичному режимі штрафувати за порушення норм габаритно-вагового контролю, пише «MMR».

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубрак .

Як повідомляє Кубрак : «На сьогоднішній момент всі відповідні законодавчі зміни для запровадження вагового контролю зроблені. До канікул Верховна Рада прийняла всі зміни в усі кодекси і в усі профільні законопроекти. Ми з 1 жовтня вже зможемо виставляти штрафи в автоматичному режимі ».

Також він додав, що Україна в цьому році планує додатково встановити 40 комплексів автоматичного вагового контролю, тобто до кінця року їх по всій країні повинно бути 130-140.

Штраф за перевищення габаритно-вагових норм при перевезенні діленого або неподільного вантажу без відповідного дозволу становить:

  • більше ніж на 30% від встановлених норм – 51 тис. гривень;
  • від 20% до 30% – 34 тис. гривень;
  • від 10% до 20% – 17 тис. гривень;
  • від 0% до 10% – 8,5 тис. гривень.

Штраф за перевезення вантажів або пасажирів без необхідних документів становить 17 тис. Гривень, а міжнародне перевезення пасажирів або вантажів резидентами або нерезидентами України обійдеться в 34 тис. Гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!