Компанія Toyota переконує владу США уповільнити перехід на електромобілі

0
56

Компанія Toyota не поспішає переводити свої автомобілі на електричну тягу, більш того вона намагається всіма силами затримати перехід світового автомобілебудування на електромобілі. Найбільший японський автовиробник сконцентрувався на вдосконаленні технології гібридів і водородомобілей.

За повідомленнями джерел мережі, компанія Toyota лобіює в політичних колах США ідею уповільнити прийняття законів, що сприяють переходу на використання транспорту на електричній тязі. Крім того, представники японської компанії намагаються переконати владу Сполучених Штатів відмовитися від планів багатомільярдної підтримки виробництва електромобілів.

У США на підтримку виробників електромобілів хочуть направити 174 млрд доларів. Toyota , як і інші виробники гібридів, нічого не отримає з цих коштів, саме цей факт і обурив керівництво Toyota в США.

У Toyota вважають, що електрокари наносять екології більшої шкоди, ніж машини з гібридними силовими установками, так як першим потрібно багато електроенергії, яку отримують в багатьох випадках спалюючи вугілля або інше викопне паливо.

Насправді отримувати електроенергію безпосередньо від двигуна внутрішнього згоряння набагато екологічніше, ніж від вугільної, мазутної або навіть газової електростанції, так як в автомобілях передбачений каталітичний нейтралізатор відпрацьованих газів, який досить добре очищають вихлоп від сажі та оксиду азоту – на електростанцію такий каталізатор просто не поставити.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!