Стало відомо, коли автокомпанії відмовляться від палива на користь електрокарів

Швидше за всіх відмовляться від двигунів внутрішнього згоряння США і Європа, а країни на зразок Китаю та Індії, всупереч попереднім прогнозам, не стануть споживати більше бензину.

0
138

Автомобільні експерти спрогнозували, що відмова від палива на користь електротранспорту трапиться раніше, ніж очікувалося. Про це  повідомляє  Bloomberg.

Так, пік попиту на паливо припаде на 2027 рік, хоча спочатку вважалося, що це станеться на чотири роки пізніше. Швидше за всіх відмовляться від двигунів внутрішнього згоряння США і Європа, а країни на зразок Китаю та Індії, всупереч попереднім прогнозам, не стануть споживати більше бензину.

Експерти пояснюють це тим, що зрушення піку попиту з 2031-го на 2027 рік призведе до зниження в найближчому десятилітті обсягів поставок автомобільного палива в країни, що розвиваються.

Падіння попиту на бензин пов’язане з ростом виробництва більш безпечних для навколишнього середовища транспортних засобів і прагненням найбільших економік світу скоротити викиди парникових газів за рахунок відмови від викопного палива. Наприклад, в планах Євросоюзу заборонити до 2035 року двигуни внутрішнього згоряння, а США і Китай закликають до широкого впровадження електромобілів.

У доповіді BNEF йдеться, що при ефективному використанні палива перехід на альтернативні джерела енергії та спільне використання транспорту, витрата палива не збільшиться навіть з ростом числа поїздок до 2050 року.

Крім того, аналітики припустили, що кількість легкових автомобілів на дорогах по всьому світу досягне піку в 1,5 мільярда до 2039 року – на 26 відсотків більше, ніж в цьому році. Також в найближчі десять років очікується бум вантажних перевезень, але вони будуть здійснювати незалежний від нафти транспорт – Tesla, Daimler і Volkswagen забезпечать мир фурами на електриці і водневому паливі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!