Volvo візьме все в свої руки: компанія викупить права на свої заводи в Китаї

0
123

Volvo Cars підписала угоду зі своїм материнським холдингом Geely Holding про придбання частки останнього в спільних підприємствах компаній в Китаї з метою отримання повного контролю над заводами з виробництва автомобілів і продажами в країні.

Придбання додаткових 50% акцій Daqing Volvo Car Manufacturing Co., Ltd і Shanghai Volvo Car Research and Development Co., Ltd ще більше зміцнить позиції Volvo Cars в Китаї, найбільшому ринку автомобільному ринку світу, і дозволить максимально збільшити доступ до одного з найбільш швидкозростаючих регіонів світу. Хоча дві спільні підприємства вже повністю включені в фінансову звітність Volvo Car Group, частка Volvo Cars в їх чистого прибутку і власний капітал після операції збільшиться.

«Завдяки цій угоді Volvo Cars стане першим великим не китайським автовиробником, який буде повністю контролювати свої операції в Китаї», – сказав Хокан Самуельсон, виконавчий директор Volvo Cars.

Volvo Cars в останні роки росла значно швидше, ніж середній ринок Китаю, і буде продовжувати інвестувати в країну, щоб підтримувати стійку тенденцію зростання. В результаті угоди Volvo Cars буде повністю володіти виробничими підприємствами в Ченду і Дацині, національної збутової компанією в Китаї і науково-дослідним центром в Шанхаї.

Угоди будуть завершені в два етапи, починаючи з 2022 року, коли буде скасовано вимогу про створення спільного підприємства для виробництва автомобілів в Китаї, і, як очікується, формально завершиться в 2023 році. Зараз угода очікує схвалення регулюючих органів. Фінансові подробиці не розголошуються.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!