Головна Новини В Україні ввели значні пільги для автомобілів з ГБО і електрокарів: про...

В Україні ввели значні пільги для автомобілів з ГБО і електрокарів: про що слід знати

0
1349

Верховна Рада підтримала нові пільги для електромобілів і ввела стимули для їх виробництва в Україні. Відповідні законопроекти про зміни до Податкового та Митного кодексів підтримали понад 300 народних депутатів, повідомляє «Автопортал» .

Зокрема, звільнення імпорту електрокарів від ПДВ продовжили до 1 січня 2026 року. З цієї дати і до 31 грудня 2030 року покупці електромобілів не платитимуть відрахування до Пенсійного фонду і отримають податкову знижку.

Мало того, пільги тепер також отримали автомобілі з ГБО – в тому випадку, якщо вони можуть їздити тільки на газі і не мають бензобака (такі машини зараз часто ввозять з Південної Кореї). При їх ввезенні також не потрібно платити ПДВ до 1 січня 2026 року.

До 1 січня 2031 роки від ПДВ звільнили операції з ввезення в Україну товарів підприємствами, які мають, створюють або модернізують виробничі потужності для випуску електрокарів.

А до 31 грудня 2033 року не платитимуть податок промислові підприємства, що реалізують електродвигуни для виробництва електротранспорту (за винятком тролейбусів), літій-іонні акумулятори, зарядні пристрої, а також підприємства автопрому, продають електромобілі власного виробництва.

Крім того, до 1 січня 2031 роки не оподатковуються ввізним митом товари, що ввозяться для створення або модернізації потужностей з виробництва електромобілів, трамваїв і вагонів метро, ​​або транспортних засобів, що працюють виключно на газі.

Автори законопроектів вважають, що таким чином стимулюють саме виробництво електричної техніки, адже введені раніше пільги полегшували тільки імпорт електромобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.