Під Києвом побудують величезний міст через Дніпро

0
395

У місті Українка Київської області побудують новий міст через Дніпро протяжністю майже 5 кілометрів, який стане частиною нової окружної дороги української столиці. Служба автомобільних доріг у Київській області вже підписала договір на розробку проекту нової переправи, – повідомляє видання “Comments.ua”.

Відомо, що САД в Київській області уклала угоду з ТОВ “Міжнародний проектний інститут” на розробку проектної документації на будівництво моста через Дніпро в рамках будівництва нової кільцевої дороги навколо Києва. Вартість розробки проекту складе 83 мільйони гривень. Орієнтовна довжина моста складе 4,9 кілометрів.

Нагадаємо, що в 2020 році Кирило Тимошенко і нинішній міністр інфраструктури України Олександр Кубрак презентували проект нової об’їзної дороги Києва. План передбачає створення Київської обхідної дороги так званим напівкільцем, яке матиме загальну довжину майже 150 кілометрів. Магістраль має  з’єднати траси:

  • Київ-Ковель,
  • Київ-Чоп,
  • Київ-Одеса,
  • Київ-Знам’янка,
  • Бориспіль-Маріуполь,
  • Київ-Харків і Київ-Чернігів.

Також будівельники зведуть новий міст через Дніпро з підходами протяжністю понад 25 кілометрів. Будівництво першої ділянки почнуть вже в 2021 році. Нова Київська обхідна дорога з’єднає між собою найбільші міста Київської області, а саме – Ірпінь, Васильків, Обухів, Ворзель, Бориспіль і Бровари. Також водіям не доведеться їхати на лівий берег Києва з правого через центр міста.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!