Творець Мівіни буде продавати електромобілі в Україні

0
252

Перший в’єтнамський автовиробник VinFast виходить на міжнародний ринок. Компанія заявила про намір продавати свої авто в Європі і Америці з 2022 року. Дуже ймовірно, що вони з’являться і в Україні, передає topgir.com.ua .

Справа в тому, що засновник VinFast Фам Нят Вионг, як не дивно, починав свій шлях до успіху в Україні. Саме він є творцем популярної локшини швидкого приготування «Мівіна». У нього навіть є український орден «За заслуги».

Правда, український бізнес в’єтнамець давно продав, а на виручені гроші заснував на батьківщині компанію VinFast. Вона випускає навіть кросовери на платформі BMW X5 з V8 від Corvette.

Втім, тепер VinFast робить ставку на електрокроссовери. Саме їх і планують експортувати, адже навряд чи моделі з V8 будуть користуватися попитом, та й про еко-нормах не слід забувати. У 2022 року збираються випустити 56 тис. Електромобілів.

На глобальний ринок виведуть дві моделі – обидві повнопривідні і з двома моторами потужністю 408 к. с. П’ятимісний 4,75-метровий VinFast VF32 оснащений батареєю на 90 кВт ∙ год і може проїхати без підзарядки 504 км.

Флагманський семимісний VinFast VF33 досягає 5,12 м в довжину і отримав батарею на 106 кВт ∙ год, а тому запас ходу у нього побільше – 550 км. Комплектація електрокарів включає 15,4-дюймовий тачскрін, обігрів керма, матричні фари і вентиляцію сидінь.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!