Автофіксація порушень ПДР: кількість камер на дорогах збільшиться

0
36

На дорогах Харкова планується встановити 11 нових камер фото- і відеофіксації. Про деталі проекту розповів голова міського департаменту інфраструктури Сергій Дульфан , передає  city.kharkov.ua .

За його словами, дві з 11 стаціонарних камер вже розміщені на проспектах міста – проспектах Науки і Московському.

Їх вже протестували, і вони готові до початку роботи. Втім, щоб ввести їх в дію, місто має узгодити з дорожніми службами організацію дорожнього руху на ділянках, що потрапляють в діапазон фіксації камер. Крім того, місця знаходження камер повинні бути офіційно узаконені.

Такий тривалий процес і процедура пов’язані з тим, що дорожній рух в місті організовується місцевою владою.

Держава тільки організовує проект, включаючи міста до держпрограми і виділяє кошти на його реалізацію з державного бюджету. Камери за державною програмою, яку реалізують за сприяння Міністерства внутрішніх справ, планують встановити в тих місцях, де найчастіше відбуваються ДТП через недотримання швидкісного режиму і з найгіршими наслідками.

Паралельно з цією програмою Харків бере участь в проекті “Безпечне місто”, який буде впроваджуватися за участю Європейського інвестиційного банку. Завдяки йому в місті протягом двох років з’явиться більше тисячі камер фото і відеофіксації.

Їх запланували облаштувати на великих дорогах міста, де великий обсяг транспортного трафіку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!