Що буде, якщо знизити митну вартість автомобіля з США

0
53

Київська митниця у співпраці з СБУ виявлено та зафіксовано спроби ввезення з США на адресу мешканок Харківщини двох автомобілів за заниженою в рази вартості.

Власниця Porsche Macan Turbo приховала від митників, що придбала автомобіль 2019 року випуску за 41 250 доларів США, заявивши в митному оформленні цей автомобіль вартістю в 16 200 доларів США.

А власниця Mercedes-Benz CLS 450 приховала, що придбала автомобіль 2018 року випуску за 31 тисячу доларів США, заявивши його в митному оформленні за вартістю в 14 100 доларів США.

При порівнянні наявної в митниці інформації наданим до митного оформлення автомобілів документами, встановлено ряд істотних відмінностей.

Так, в реальності автомобілі продані на аукціоні в США одній компанії, а в договорах купівлі-продажу, які пред’явлені громадянами, вказана зовсім інша компанію, яка взагалі не фігурувала на аукціоні.

Відповідно, відрізнялася і вартість автомобілів. За даними аукціону, остаточна вартість, за якою був проданий Porsche – 41 250 доларів США, а Mercedes-Benz – 31 тисячі доларів США.

Крім того, в даному митникам коносаменті абсурдно значилося, що передача права власності на Porsche відбулася через місяць після завантаження його на судно і відправки в Україну для певного заздалегідь покупця.

Таким чином, обидві громадянки намагалися ввезти в Україну автомобілі для власного користування за документами, отриманими незаконним шляхом.

За даними фактами Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, санкціями якої передбачено накладення штрафу в розмірі 100% вартості автомобіля і його конфіскації.

Обидва автомобілі вилучені до винесення судом рішення у справах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!