Країни Євросоюзу планують покласти край ері автомобілів з ДВЗ до 2035 року

В ЄС збираються остаточно прибрати з доріг автомобілі на викопному паливі, замінивши їх на електрокари. Це буде поступовий процес, який розтягнеться на кілька років.

0
40

Європа відмовляється від машин з ДВЗ з метою захисту екології. Вже до 2030-го шкідливі викиди від автомобілів з традиційними моторами в цьому регіоні знизяться до 35%, а ще через п’ять років – до нуля.

Причому найсуворіше збираються стежити за легковим авто: їм зараз належить близько 12% всіх вуглецевих викидів в країнах Євросоюзу. До 2030 року їх кліматична нейтральність має зрости до позначки в 37,5%. Мета досить амбітна. Щоб реалізувати цей план, автовиробникам доведеться активніше взятися за випуск електрокарів.

Той же Volkswagen до 2035-го хоче повністю відмовитися від випуску машин з ДВС на території Європи. Компанія Renault дотримується іншої стратегії: французи хочуть електрифікувати 90% своїх моделей. Керівництво Ford вирішило піти ще далі, заявивши, що в майбутньому марка буде виробляти виключно електромобілі. 

Європа має намір стати лідером у боротьбі з глобальним потеплінням. До 2050 року цей регіон розраховує стати першим континентом з нульовим викидом парникових газів. Один із кроків у цьому напрямку – повсюдне поширення електрокарів. Крім цього, європейцям доведеться реформувати і місцеву промисловість.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!