Новини

Євробляхери знімають авто з обліку: в Польщі – величезні черги

Share

З 15 червня в Україні введено період пільгової розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, він триватиме лише 180 днів. Зараз дана послуга переживає свій пік, сообщает UBR .

У той час як більшість водіїв зуміли оперативно підготуватися до процедури морально і матеріально, без проблем не обійшлося: в польських і литовських реєстраційних центрах сформувалися величезні черги, розповіли учасники ринку.

За правилами Митного кодексу України, для початку процедури розмитнення польської або литовської евробляхі її потрібно в першу чергу зняти з обліку. На даний момент ні Польща, ні Литва не встигають обробляти всі пропозиції, що надійшли від українців запити. Тому в деяких випадках озвучені терміни зняття з обліку доходять до 2 місяців.

“З огляду на те, що багато людей планують приступати до розмитнення тільки у вересні-жовтні, є велика ймовірність того, що вони банально не встигнуть навіть зняти автомобіль з обліку” , – розповів UBR. ua юрист ГО “Авто Євро Сила” Іван Казачук.

За його словами, щоб не стояти в чергах, водії починають шукати різні обхідні варіанти і часто наштовхуються на шахраїв. Серед них можуть бути так звані “чорні” брокери, які обіцяють зняти машину з обліку за три дні і за суму в два рази нижче ринкової – 50-100 євро.

У підсумку цей брокер, можливо, і розмитнить автомобіль через якогось “сірого” митника. Але у Управління по боротьбі з контрабандою при митній службі є три роки, щоб проводити пост-аудит таких оформлень. Вони направляють запит до Польщі або Литви за реєстраційним статусу автомобіля і перевіряють, чи був він на обліку під час митного оформлення.

“І якщо вони виявляють помилки, то складається протокол про порушення митних правил і подачі недостовірних відомостей згідно зі ст. 483 Митного кодексу України. У свою чергу це спричинить за собою штраф в розмірі вартості автомобіля і його подальшу конфіскацію” , – говорить Казачук.

В “Авто Євро Силі” запевняють, що будуть продовжувати вести переговори з польською і литовською сторонами для спільного вирішення проблеми черг українських евроблях. На даний момент їх прогнози сприятливі і цілком ймовірно, що крім електронних черг незабаром європейцями будуть озвучені додаткові опції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Hyundai відкликає понад 13 000 автомобілів через дефект вихлопної системи

Компанія Hyundai заявила про рішення відкликати 13500 авто для усунення несправності, відповідно до інформації від…

04.05.2024

Mazda показала концептуальний електричний кросовер Arata (відео)

Крім Mazda EZ-6, японський виробник автомобілів показав на Пекінському автосалоні та елегантний концепт електропозашляховика Arata. Передбачається,…

04.05.2024

В Україні створили нову машину для роботи на бездоріжжі

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

04.05.2024

Засекречений кросовер Dacia Stepway 2.0: як він може виглядати

Сьогодні хетчбек Dacia Sandero Stepway більше схожий на піднятий хетчбек, ніж на повноцінний кросовер. Так…

04.05.2024

Kia показала перші тизери оновленого кросовера EV6

Kia показала перші фотографії оновленого електрокросовера EV6. Представлений у 2021 році електромобіль Kia EV6 дуже…

04.05.2024

Xiaomi хоче випустити дводверний суперкар, який кине виклик Porsche

Китайська корпорація Xiaomi, яка нещодавно почала продавати свій перший в історії автомобіль (SU7), вже плекає…

04.05.2024