Назад в минуле: українським водіям повертають спірний обов’язок

0
1679

Найближчим часом українським водіям слід готуватися до повернення техогляду автотранспорту, який підноситься владою як неминучість. Перші розмови про можливість повернення техогляду стали виникати чи не відразу після його відміни, пише Autonews.ua.

Відповідний законопроект, зареєстрований в комітеті Верховної ради під №7317, має всі шанси стати повноцінним законом.

Сучасною альтернативою цій процедурі, на думку розробників нового законопроекту, повинна стати «Перевірка на придатність до експлуатації». Видавати відповідні свідоцтва про придатність зможуть приватні компанії, які пройшли необхідні державні перевірки.

Періодичність проведення такої перевірки, на думку авторів законопроектів, повинна становити для легкових автомобілів, що не використовуються в комерційних цілях – через чотири роки після дати першої реєстрації, а далі – раз на два роки.

Для мотоциклів перевірка стане обов’язковою фактично раз на два роки. Крім того, перевірки будуть обов’язкові при реєстрації або перереєстрації транспортних засобів, зміні власника, внесення змін в конструкцію, а також виїзд за межі митного контролю України.

Нагадаємо, що раніше скасування техогляду було викликане колосальним рівнем корупції в цьому середовищі, коли проходження огляду фактично зводилося до придбання заповітного талончика у інспектора МРЕВ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!