В Україні виникли проблеми з розмитненням “євроблях” з деяких країн: що відомо

0
263

В Україні є проблеми з розмитненням автомобілів на євро номерах з Чехії, Словаччини та Болгарії, так як поки невідомо яким чином можна скасувати реєстрацію і укласти договір купівлі-продажу автомобілів.

«Митниця ще не до кінця розуміє, як буде відбуватися процес зняття з обліку: з вивезенням чи без, з транзитними номерами чи без, з відмітками або без них, з сертифікатами або без … Але автомобілів з цих країн дуже багато», – прокоментував адвокат Іван Казачук.

Відзначається, що Чехія і Словаччина не знімають автомобіль з реєстрації на своїй території. А ввозити машину з європейською “пропискою” в Україні дорого, тому що тоді втрачається пільга для розмитнення.

У Болгарії база даних реєстрації автомобілів закрита, її можна використовувати тільки в країні і визначити, зняли машину з обліку чи ні неможливо. Коли автомобіль ввозиться в якості імпорту, то митник може бачити по транзитним номерами, що він був знятий з реєстрації. У випадку з болгарськими автомобілями є деякі складності.

Юрист додав, що для отримання офіційної відповіді можна відправити запит від української митниці в Болгарію. Але відповідь може прийти через кілька місяців. А якщо машина вже в оформленні, то вона повинна перебувати на митному посту до отримання відповіді.

Додамо, що зараз власників «евроблях» в Україні чекає тимчасовий порядок, відповідно до Закону 1402, який повинен бути зареєстрований Кабміном протягом одного місяця з моменту його вступу в силу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!