Porsche викликав на обслуговування всі автомобілі Taycans

0
12

Помилка програмного забезпечення змусила Porsche відкликати 43 000 одиниць свого першого електромобіля Taycan. Це практично весь тираж моделі, так як оновлення торкнеться всіх машин, випущених до червня 2021 року. До них відносяться як седан Taycan, так і універсал Taycan Cross Turismo.

Причина глобальної кампанії німецького виробника – програмна помилка, яка запускає аварійний алгоритм і вимикає електродвигун. Компанія Porsche повідомила, що помилка виникає дуже рідко і тому на її виявлення і усунення йде багато часу.

За даними компанії, порушені тільки 0,3% одиниць моделі, що становить 130 машин. Однак, щоб підстрахуватися, Porsche змінить програмне забезпечення всіх випущених електромобілів, тим більше що вже виявлено ряд випадків, коли приводная система виходить з ладу під час руху. У 6 з них електромобіль відмовився перезапускатися, і його довелося відвезти в ремонтні майстерні на спецтранспорті.

Porsche пояснює, що помилку можна виправити тільки шляхом оновлення програмного забезпечення, але це неможливо зробити віддалено, і власники всіх вироблених Taycan повинні будуть відвідати дилера. Установка нового програмного забезпечення займе менше години, а сама процедура повністю безкоштовна.

За два роки виробництва Porsche Taycan це перша масштабна сервісна акція. Раніше кілька одиниць моделі були в ремонтних майстернях через проблеми, які пов’язані з електронікою і не мають широкого поширення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!