Новини

Українців чекають рекордні штрафи за порушення ПДР

Share

Нещодавно Верховна Рада схвалила нововведення, згідно з яким водії вантажівок будуть платити величезні штрафи за порушення обмежень по вазі.

Деякі дороги в Україні не пристосовані для великогабаритного транспорту. В результаті асфальтове покриття швидко зношується і приходить в непридатність. З іншого боку, водії вантажівок часто не звертають уваги на норми габаритів і ваги. А іноді відмовляються зважувати машину на спеціальних станціях. Відтепер євродепутати вирішили карати за умисне порушення правил дорожнього руху.

Згідно із законом водії будуть зобов’язані не тільки зважувати свій автомобіль, але і платити величезні штрафи за локальні відмінності між вагою вантажівки і існуючими обмеженнями. Штраф за таке правопорушення може становити понад 50 тисяч гривень.

Депутати Європарламенту підтримали законопроект практично одноголосно. А тепер водіям великогабаритної техніки варто бути ще обережнішими. Водій, який відмовляється зупинятися на вимогу співробітника поліції, відмовляється дати дозвіл на зважування вантажівки, сплачує штраф у розмірі 51 тис. грн. Така ж сума передбачається за неправильно оплачений рахунок, в якому вказано занижену вагу відправлення.

Однак 51 тисяч гривень – це найвища ставка матеріального покарання. В цілому розмір штрафу залежить від ступеня вини водія. Наприклад, за порушення правила загальної ваги на 5-10% – всього 8,5 тис. грн. Перевищення ваги більш ніж на 10% – штраф у розмірі 17 тис. грн. Якщо перевищено більш ніж на 20%, розмір штрафу збільшується вдвічі. Однак в разі порушення правила обсягу вантажу на 30% і більше буде накладено штраф в розмірі 51 тис. грн. Важливо, щоб адміністративна відповідальність у разі такого порушення покладалася на фізичну або юридичну особу, яка фактично зареєструвало транспортний засіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Штраф

Останні записи

Дослідження: електромобілі виявилися надійнішими за машини з ДВЗ

ADAC опублікував свою статистику поломок за 2024 рік, яка показує, що електромобілі продовжують залишатися надійнішими…

06.05.2024

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024