Німеччина виявилася далека від цілей по електрифікації автомобілів

0
58

За словами міністра економіки Німеччини Петера Альтмайер, Німеччина майже досягла мети в 1 мільйон електромобілів. Однак тут є серйозна застереження.

У 2013 році канцлер Ангела Меркель поставила перед собою мету: до 2020 року на дорогах Німеччини повинні з’явитися мільйони електромобілів. 8 років тому така цифра все ще здавалася надзвичайно амбітної. Таким чином, мета не була досягнута, але із запізненням «всього» в 6 місяців міністр Альтмайер все ще бачить привід для радості: ліміт в 1 мільйон «електромобілів» може бути досягнутий в липні.

Справді, причин для радості, здається, більш ніж достатньо. Якщо ми швидко порівняємо ці цифри із загальним німецьким автопарком, 1 мільйон електромобілів буде означати, що близько 2,1% німецького автопарку тепер електричні. Однак це порівняння невірно, як з’ясувалося після подальшого розслідування. Те, що міністр називає «Електроавтомобіль», включає в себе щось більше, ніж просто електромобіль з акумулятором (BEV).

Щоб отримати це число, необхідно скласти всі заряджаються автомобілі. Підключаються гібриди також беруть участь, і ці автомобілі, безумовно, не вважаються повністю електричними. За даними міністерства дорожнього руху BMVI, на початок 2021 року в Німеччині було зареєстровано понад 48 мільйонів автомобілів. Станом на 1 січня, за даними Electrive.net, 309 083 одиниці були повністю електричними автомобілями, при цьому частка на початок 2021 року залишився на рівні 0,64%.

Завдяки, в тому числі, субсидіях для приватних осіб, ця частка різко зросла за останні півроку, і зараз, на жаль, ми не можемо дати конкретні дані. Однак Альтмайер повідомляє, що в першій половині 2021 року вже було надано більше субсидій, ніж за весь 2020 рік, коли «електроавтомобіль» також користувався великою популярністю. Приблизно половина з 1,25 млрд, витрачених в цьому році, йде на електромобілі, решта – на підключаються гібриди.

До речі, частка BEV в показниках продажів Німеччини значно збільшується: аналітики повідомляють, що в травні 2021 року не менше 11,6% зареєстрованих в Німеччині легкових автомобілів були повноцінними електромобілями. У цьому місяці було випущено 26 786 екземплярів, але ми все ще чекаємо конкретних цифр червня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!