Новий проект Porsche повинен скласти конкуренцію Tesla

Tesla, можливо, і отримала перевагу на десятиліття в області електромобілів і необхідної зарядної мережі, але вона розбудила сплячого гіганта. Власне, їх кілька.

0
100

Кілька старих автовиробників, таких як Volkswagen Group, йдуть ва-банк з електромобілями, і, хоча Tesla цінує конкуренцію, вона продовжує уважно стежити за своїми конкурентами – і навпаки. Серед багатьох брендів VW Audi було доручено очолити розробку електромобілів, але нова місія Porsche не менш важлива.

Стало відомо, що Porsche хоче побудувати загальноєвропейську мережу швидкої зарядки, яка принесе користь не тільки її власним клієнтам, але і додатковим «торговим партнерам». Volkswagen і Porsche відмовилися коментувати статтю німецького видання, але просочилася інформація про дилерів вказує на те, що автовиробник з Штутгарта прагне створити триступеневу систему, що складається з базової зарядної станції у дилерів і інших пристроїв, прикріплених до ресторанів.

У звіті конкретно не говориться про третій етап, але, можливо, вони будуть розміщені в таких місцях, як торгові центри. Звичайно, було б цілком розумно додати зарядні станції до вже встановлених заправних станціях. Що стосується дилерів, Porsche хоче, щоб вони грали тут ключову роль. Зараз формується пілотний проект за участю 15 доларів, спеціально обраних Porsche.

Після установки швидких зарядних пристроїв водії Porsche Taycan можуть зарезервувати часовий інтервал зарядки за допомогою своїх смартфонів, щоб не стояти в черзі. Porsche просить додаткових партнерів, які не були названі в звіті, інвестувати мільйони євро по всій Німеччині, щоб запустити ці 350-кіловатні станції. Тим часом мережа Tesla Supercharging швидко поширюється по всьому континенту.

В цілому зареєструвалися понад 300 партнерських брендів / компаній, і це на додаток до 88 дилерам Porsche в країні. Генеральний директор Porsche Олівер Блум раніше заявляв на заході VW Power Day, що він хоче, щоб на кожній станції було від 6 до 12 точок зарядки. У деяких випадках це приблизно стільки ж паливних насосів, скільки зараз встановлено на заправках. Ніяких конкретних термінів щодо того, коли проект почнеться, не повідомляється, але є ймовірність, що до цього часу в наступному році буде досягнуто значного прогресу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!