Новий дешевий електрокар Tesla для Європи випустять в 2023 році

Через два роки американський автовиробник збирається запропонувати клієнтам в Європі свій найдешевший електрокар. Його випуском займеться завод в Німеччині.

0
155

У 2023 році на європейський ринок вийде досить бюджетний електрокар з логотипом Tesla. Такою інформацією ділиться автожурнал Autocar, додаючи, що новинка може отримати ім’я Model 2. В Європі їй доведеться боротися за симпатії покупців з Volkswagen ID.3.

Вартість найдешевшої «Тесли» складе близько 23 000 євро. Знизити прайс американцям допоможе новітня батарея. Такий акумулятор, який зараз розробляють інженери Tesla, буде в два рази дешевше виробляти. При цьому з ним запас ходу електрокара вдасться наростити на 16 відсотків.

Нові АКБ вийдуть в серію вже в майбутньому році. Анонсована новинка виявиться в два рази дешевше Tesla Model 3, яка зараз носить звання найбільш доступною моделі «Тесла». У Німеччині її продають за ціною від 46 000 євро.

Експерти припускають, що дальноходность нового дешевого електрокара буде варіюватися від 400 до 560 кілометрів, як у актуального Model 3. Причому у новинки цілком може з’явитися версія зі скромним електричним пробігом в 200-250 кілометрів. В Європі така версія користувалася б попитом. Для випуску новинки зараз будується завод в Німеччині. Щорічно нове підприємство зможе випускати близько півмільйона електрокарів.
Раніше повідомлялося, що новинку буде виробляти шанхайська гігафабріка Tesla.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!