У США популярні старі автомобілі стали дорожчі нових

0
304

У Штатах старі автомобілі моделей, що користуються великим попитом, через пандемію стали коштувати на кілька тисяч доларів більше своїх початкових цін. Про це повідомляє видання AP .

Так, в минулому році автовиробники повинні були закрити заводи на карантин, що скоротило виробництво. У той же час попит на ноутбуки, телефони та іншу побутову техніку спровокував перехід виробників комп’ютерних чіпів на виробництво напівпровідників для цих товарів. Це призвело до дефіциту мікросхем в автоіндустрії.

Відсутність нових транспортних засобів і високі ціни привели до того, що на ринок вживаних автомобілів прийшло більше людей, тому попит там теж високий.

Наприклад, модель Toyota Tacoma SR 2019 року, заводська ціна якої становила близько 29 000 доларів. Дилери переплачують майже тисячу доларів, щоб придбати стару машину і потім перепродати її кінцевому споживачеві за 33 тисячі доларів.

Відзначається, що протягом року ціни на транспортні засоби зросли майже на 30%, в результаті чого і виникає «надбавка» за старі авто. Крім того, таке підвищення цін становило третину рівня інфляції в США за минулий місяць. Середня ціна авто в червні становить 26,457 тисячі доларів.

У той же час, кажуть аналітики, є ознаки уповільнення цін на авто. Зараз тижневий приріст цін – найнижчий за 17 тижнів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!