В Україні можуть різко подорожчати б/у автомобілі з США

0
435

У травні ціни на вживані автомобілі в США досягли 68-річного рекорду. Експерти пов’язують це явище з наслідками пандемії, передає « 24 канал ».

Через брак ряду ключових товарів, включаючи комп’ютерні чіпи, уповільнено виробництво нових авто, середня ціна яких, за даними дослідницької компанії JD Power, в травні досягла для США рекордної позначки – понад 38 тис. Доларів.

Завдяки зростанню цін на нові автомобілі і паніки навколо COVID-19 вживані автомобілі стають все більш цінним товаром, навіть незважаючи на збільшення їх віку.

За даними IHS, останні 15 років середній вік автомобілів в американському автопарку неухильно зростає і в минулому році досяг позначки 12 років, що на 2 місяці більше, ніж роком раніше. Таке стрімке збільшення цього показника експерти пояснюють тим, що в пандемію автомобілі не проходять стільки кілометрів як раніше, зберігаючи ресурс для подальшої експлуатації. В результаті автовласники все частіше відмовляються від продажу своїх старих авто, вкладаючи гроші в підтримку їх технічного стану, що також збільшує їх вартість на вторинному ринку.

Як відзначають автомобільні експерти, це може вплинути і на ціни б / у автомобілів в Україні, які везуть з США.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!