Розмитнення «євроблях»: українцям відповіли на головні питання

0
331

Закарпатська митниця Держмитслужби пояснила громадянам, які розмитнюють «євробляхи», деякі моменти. Роз’яснення оприлюднила пресслужба відомства.

– Чи можна перемістити за межі України автомобіль зі сплатою добровільного внеску та зі звільненням від адміністративної відповідальності за недотримання умов митного режиму тимчасового ввезення/транзиту?

– Так, за умови одночасного виконання умов, наведених нижче.

  1. Транспортний засіб особистого користування.
  2. Вік транспортного засобу більше 5 років
  3. Класифікується за товарними позиціями 8703 (крім транспортних засобів, що класифікуються за товарними підпозиціями 8703 10, 8703 40) та 8704 (загальною масою до 3.5 тонни) згідно з УКТЗЕД
  4. Станом на 31 грудня 2020 року автомобіль перебував у митному режимі тимчасове ввезення або транзит в Україні
  5. Не більше 1 одиниці на кожну товарну позицію
  6. Вивозить особа, що має право володіння/розпорядження (по дорученню) на автомобіль

Згідно з ч. 6 ст. 265 Митного кодексу України декларування товарів, що належать громадянам, може здійснюватися цими громадянами або іншими громадянами, уповноваженими на це власниками зазначених товарів нотаріально посвідченими дорученнями.

– Чи можна розмитнити автомобіль зі сплатою добровільного внеску, зі звільненням від адміністративної відповідальності за недотримання умов митного режиму тимчасового ввезення/транзиту та за пільговими ставками?

– Так, за умови одночасного виконання умов, наведених нижче.

  1. Транспортний засіб особистого користування
  2. Вік транспортного засобу більше 5 років
  3. Класифікується за товарними позиціями 8703 (крім транспортних засобів, що класифікуються за товарними підпозиціями 8703 10, 8703 40) та 8704 (загальною масою до 3,5 тонни) згідно з УКТЗЕД
  4. Станом на 31 грудня 2020 року автомобіль перебував у митному режимі тимчасове ввезення або транзит в Україні
  5. Не більше 1 одиниці на кожну товарну позицію
  6. Транспортний засіб за товарною позицією 8703 відповідає екологічним нормам не нижче «ЄВРО-2», а за позицією 8704 не нижче «Євро-5»
  7. Транспортний засіб НЕ МАЄ походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, та/або НЕ ввозиться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з тимчасово окупованої території України, визначеної такою згідно із законом України.
  8. Фізична особа є власником транспортного засобу або має право розпоряджатися транспортним засобом.
  9. Транспортний засіб знятий з обліку в реєстраційних органах іноземної держави

Якщо особою не може бути виконано необхідні умови для розмитнення транспортного засобу (зняття з обліку, підготовка договору купівлі-продажу тощо) така особа може вивезти автомобіль за межі України зі сплатою добровільного внеску та зі звільненням від адміністративної відповідальності за недотримання умов митного режиму тимчасового ввезення/транзиту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!