Українці відмовляються від електромобілів

0
2074

Українці раптово почали втрачати інтерес до електромобілів. Як свідчить статистика від асоціації «Укравтопром», у травні продажі нових та вживаних електрокарів в Україні впали більш ніж на третину, передає AMPERCAR.com.

Причини падіння продажів не пояснюються. Але можна припустити, що інтерес українців до електричних моделей впав через обіцяне подорожчання вживаних імпортних автомобілів, у тому числі і електричних, які завозяться із США.

Справа в тому, що левова частка електрокарів, які потрапляють на український ринок, це моделі з пробігом із Америки. Зазвичай, це навіть машини після аварії. Тобто, так звані, битки.

Такі електромобілі користувалися попитом завдяки невисокій ціні. Але останнім часом попит на вживані автомобілі почав зростати й в США. А за ним почали підтягуватися і ціни.

Так, наприклад, в квітні ціни на вживані авто в США зросли на 5%. А з квітня минулого року середньостатистичний автомобіль з пробігом подорожчав на 30%. Причому в ціні зросли навіть неліквідні і несправні машини, які зазвичай продаються з дисконтом.

Продавці вживаних авто стверджують, що таких високих цін на транспортні засоби в США не було останні 20 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!