Експерти розповіли, яким буде автомобільний ринок в найближчі 15 років

0
284

За останні роки помітно зросла популярність електромобілів і гібридів. Їх частка на ринку легкових автомобілів зросла до 2,2% в 2020 році в США, 5% в Китаї і вражаючих 9,3% в ЄС, де продажі електрифікованих автомобілів в четвертому кварталі виросли на 230% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, передає «Твоя МАШИНА» .

Попит збільшився через зниження вартості літій-іонних акумуляторів – найдорожчого компонента електрокарів. Ця деталь становить 20-30% ціни автомобіля. Таким чином, в середньому ціна акумулятора з високим вмістом нікелю впала нижче 150 доларів за 1 кВтг. Зниження вартості пов’язане з інноваціями в хімічному складі і виробництві акумуляторів, збільшенням масштабів виробництва і поліпшенням виробничих процесів.

Країни Європи поставили за мету знизити викиди до нуля до 2050 року. Тобто до цього часу всі машини з ДВЗ повинні бути замінені електромобілями. За Євросоюзом ініціативу проявили й інші країни. Наприклад, Каліфорнія планує заборонити продаж нових автомобілів з ДВЗ в 2035 році.

Ці дії мотивують General Motors, Volvo, Jaguar і інших виробників до активної електрифікації. Також процесу сприяє зростання інвестицій в ланцюжка поставок, зарядну інфраструктуру і модернізовані електричні мережі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!