На українських дорогах з’являться нові засоби для контролю водіїв

1
998

На дорогах України з’являться радари, які прямо в русі будуть фіксувати швидкість автомобілів. Перші такі автомобілі-фантоми з’являться вже до 1 липня.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передають на сайті МВС.

За його словами, МВС і Міністерство інфраструктури почали закупівлю обладнання, яке фіксуватиме швидкість автомобілів в русі.

“Зараз тестуються 4 машини, на які встановлені радари, що дозволяють фіксувати швидкість зустрічної машини і авто, яке обганяє. До 2024-го року пропонується ввести 550 камер, які фіксують порушення швидкісного режиму в русі. Також зараз по Україні працюють 117 пристроїв TRUCAM. Однак, ми плануємо відходити від такої моделі і переходити на автоматичну фіксацію порушення ПДР”, – додав Геращенко.

Як відомо, у 1971 році New York Times писала про результати успішного експерименту в поліції. Упродовж чотирьох років у США близько 6 тис. автомобілів оснастили комп’ютерним електронним приладом Vascar.

Він дозволяв фіксувати швидкість автомобіля, який наближався до поліцейського авто ззаду, проїжджав повз або їхав назустріч.

Минуло 50 років, і такі пристрої готуються використовувати в Україні. Спочатку буде лише чотири тестових авто, а до 2023 року їх кількість зросте до 300.

Особливістю таких автомобілів буде те, що вони не вирізнятимуться із загального потоку, а водії не знатимуть про їхнє місце перебування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!