Чи можна здати «євробляху» на розбирання

0
203

Для власників автомобілів на іноземній реєстрації прийняли законопроекти, що передбачають пільги на узаконення транспортних засобів в Україні. Однак не всі можуть скористатися «знижкою». Деякі «євробляхери» задумалися про те, як би здати свої машини на розбирання. Чи це можливо?

По-перше, потрібно пам’ятати про митний режим. Якщо машину ввіз особисто власник (в митному режимі транзит або тимчасове ввезення), то після здачі машини на розбирання, з 15 листопада 2021 року, можна отримати штраф – 170 тис. гривень.

Навіть якщо водій, який експлуатує автомобіль, особисто не ввозив його в Україну, а всього лише купив на нього страховий поліс, ризикує отримати штраф – 170тис. гривень. Страхова передає інформацію в митні органи та автомобіліста можуть викликати для уточнення інформації про мету покупки страховки.

Якщо водій «євробляхи» отримував штрафи за порушення ПДР або потрапляв на ній в ДТП, то поліція (в автоматичному режимі) надала ці відомості в митницю. Це означає, якщо автомобіль на іноземній реєстрації не отримає українську «прописку», чи не буде вивезений до 15 листопада 2021 року, то митниця видасть штраф – 170тис. гривень.

Спокійно здавати «евробляху» на розбирання можна якщо:

  • Машина була ввезена «на верблюда» або «по повітрю»;
  • Машина не отримувала штрафів і не попалася в ДТП;
  • На машину немає страховки.

Джерело:  авто24

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!