Водії незабаром не зможуть купити авто з механічною коробкою передач

За прогнозами аналітиків, терміни, протягом яких нові машини з МКПП зникнуть, будуть варіюватися виходячи з одного фактора - як скоро автовиробники почнуть вимагати установку нової системи екстреного автоматичного гальмування (BAS).

0
190

Згідно з останніми дослідженнями, реалізація машин на “механіці” на масовому ринку за минулий рік знизилася. Про це повідомляє mmr.

За інформацією Automotive News Canada, введення нового правила про обов’язкове встановлення системи активної безпеки останнього покоління в автомобілях викличе в недалекому майбутньому зняття з виробництва машин без пробігу, що мають механічну коробку передач (МКПП).

В даному матеріалі мова йде про систему екстреного автоматичного гальмування (BAS) і ще про декілька нових функціях з категорії безпеки, які не сумісні з «механікою». За прогнозами аналітиків, терміни, протягом яких нові машини з МКПП зникнуть, будуть варіюватися виходячи з одного фактора – як скоро автовиробники почнуть вимагати установку нової системи.

Як пояснили експерти IHS Markit і ZF Group, реалізація машин на “механіці” на масовому ринку за минулий рік знизилася, досягнувши не більше 17,1 відсотка. У той же час на північноамериканському ринку не більше 1,2 відсотка нових машин автомобілів мають МКПП.

Mazda Canada вказує на те, що в 2016 році 18,2 відсотка проданих машин володіли механічною коробкою, але за підсумками минулого року їх число впало до 6,4 відсотка. За даними Subaru Canada, попит на спортивні моделі з ручною коробкою поступово збільшується за останні 4-5 місяців.

Також повідомляється, що система BAS – це ефективна і найбільш просунута в даний час система безпеки, яка встановлюється майже на всі сучасні автомобілі. Основна її мета полягає в тому, щоб використовувати можливості антиблокувальної системи, максимальна ефективність якої проявляється в надзвичайних ситуаціях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!