Головна Новини Як нове рішення Кабміну вдарить по українським автомобілістам

Як нове рішення Кабміну вдарить по українським автомобілістам

0
1373

Уряд дозволив підняти ціни на бензин і дизельне паливо в Україні. Фактично АЗС дозволили встановлювати свої надбавки. При цьому сама вартість палива може вирости на 10-20%.

Такий прогноз дав експерт з енергетичних питань, голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дьяченко, пише apnews.com.ua .

«Ціна може вирости відсотків на 10-15. До 20%, причому найближчим часом. Зараз виник дефіцит, тому що бензин перестав надходити. А він був досить дешевий. Я думаю, що в період від двох тижнів до місяця знайдуться нові джерела. Хоча уряд заявило, що у нас достатньо власний запасів, але ринок все ж може «покачати», – сказав експерт.

І додав, що, швидше за все, подорожчання буде на порядку 10%.

Але питання, чи може при цьому впасти ціна на авто, експерт розповів, що все буде залежати від того, на скільки зросте бензин.

«Звичайно, чим дорожче паливо, тим менше людям хочеться купувати авто. Хоча я думаю, що таке зростання, який очікується, не вплине серйозно на ринок вартості ТЗ », – зазначив Сергій Дьяченко.

Але зазначив, що цілком можливе зростання попиту на переобладнання на газ.

«Ця сфера і так досить популярна. Люди навіть з дорогими іномарками переобладнують їх на газ, хоча логіки в цьому мало, тому що в дорогих машинах комп’ютеризована система управління паливом і це погіршує їх характеристики. Думаю, що невелике зростання ціни на бензин якраз підігріє попит на газ », – резюмував експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.