Електрокари Tesla позбулися найвищого рейтингу безпеки

0
99

Consumer Reports зняв свій статус «Кращий вибір» для автомобілів Tesla Model 3 і Model Y, побудованих після 27 квітня, в той час як Страховий інститут дорожньої безпеки планує позбавити їх оцінки «Top Safety Pick Plus».

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху більше не зазначає на своєму сайті моделі американського автовиробника за те, що в автомобілях фактично відсутні системи попередження про лобовому зіткненні, автоматичне екстрене гальмування і асистент екстреного гальмування.

В Consumer Reports повідомили, що видалення радара і використання камер означає, що при певних умовах асистенти безпеки можуть відключитися.

«Якщо водій думає, що в його автомобілі є функція безпеки, а це не так, це в корені міняє профіль безпеки», – заявив Девід Фрідман, віце-президент Consumer Reports із захисту інтересів. «Функції може не бути, коли вони думають, що це врятує їм життя».

Tesla повідомляє на своєму веб-сайті, що вона переходить на нову систему під назвою «Tesla Vision», яка використовує камери, на Model 3s і Ys, які будуть поставлятися з травня. Нова система буде використовувати камери і комп’ютерну обробку нейронної мережі Tesla для систем безпеки, а також частково автоматизовані системи допомоги водієві Tesla. У Tesla також є лідари ближньої дії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!