Експерти прогнозують, що ціни на автомобілі можуть різко вирости найближчим часом

0
613

Незабаром, машини можуть дуже сильно подорожчати. Таку гіпотезу висунули представники видання Bloomberg.

Причина подібного різкого подорожчання автомобілів – досить банальна. Так, найближчим часом повинні вирости в ціні абсолютно всі компоненти з яких роблять автомобілі, починаючи від сталі і закінчуючи пластиком, також тут варто враховувати інфляцію і необхідність витрат на зарплати працівникам.

Якщо взяти для прикладу компанію з річним оборотом на рівні 100 млрд доларів, то скорочення продажів на 10% опустить доходи компанії є нижчою від процентної ставки на 40%. При цьому, даний розрахунок є одним з найбільш оптимістичних. Зараз навіть у лідерів автомобільного ринку не так багато можливостей для компенсації зростання виробничих витрат.

Уже зараз, практично 40% людей в США, які планували купівлю нового автомобіля, відклали її на потім. Таким чином, якщо автовиробники не піднімуть ціни, а обсяги виробництва продовжать падати, то незабаром автоіндустрія може зіткнутися з серйозними проблемами.

Таким чином, в найближчій перспективі перед покупцем стане вибір або покупка дорогого автомобіля або ніякого. При цьому подорожчання торкнеться як нових автомобілів, так і б / у.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!