Техогляд в Україні проводитимуть з відеофіксацією

0
713

Чутки про повернення обов’язкового техогляду для легкових автомобілів в Україні з’явилися вже давно. Відповідний законопроект розробили у Верховній Раді, але поки його офіційно не затвердили. Однак, найімовірніше документ приймуть і власників всіх легкових машин в Україні зобов’яжуть регулярно проходити контроль.

Нові подробиці про це розповів голова Асоціації безпеки експлуатації транспорту (АБЕТ) Дмитро Гончарук. За його словами, уряд планує ввести відеофіксацію процесу проходження ТО. Це вимушений захід, оскільки в 2010 році, коли в Україні дійсно проводили техогляд, була широко поширена практика виписування документів, навіть без поверхового огляду транспортного засобу.

Дмитро Гончарук додав, що відео з камер уповноважених інспекторів буде збережено в єдиному державному реєстрі. При цьому, ТО буде проводитися в онлайн-режимі.

Також, в новому законопроекті спробували врахувати і людський фактор в процесі проведення ТО. Тепер інспектори будуть нести відповідальність з дотримання процедури проведення ТО і результати перевірки.

Експерт зазначив, що старі автомобілі також зможуть безпечно експлуатуватися на дорогах загального користування, за умови справного технічного стану.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!