На ЗАЗі планують випускати ще один автомобіль

0
78

Запорізький автомобільний завод є найбільшим в Україні виробником легкових автомобілів, а також фургонів і шкільних автобусів. АвтоЗАЗ займається повним циклом виробництва легкових авто. Нещодавно стало відомо, що в планах керівництва компанії запустити випуск ще однієї моделі автомобілів. Деталі з’явилися на сайті Запорізької ОДА, повідомляє «Стіна».

З моменту відновлення виробництва на АвтоЗАЗ випускаються автомобілі Renault Arkana, а також ціла серія марок Lada – Largus, седан Vesta і кілька моделей кросоверів.

Так що зараз конвеєри вже забиті новими моделями. Тепер на ЗАЗ виробляють «Запорожці» з російським корінням, оскільки при складанні авто використовуються комплекти, які надходять на АвтоЗАЗа з Росії.

За радянських часів на АвтоЗАЗ активно випускалися різні моделі «Запорожця», які до тепер можна побачити на дорогах не тільки України. Можна вважати, що всі моделі автомобілів, які випускалися на АвтоЗАЗ, називаються «Запорожцями».

До недавнього часу завод намагався подолати кризу і завдяки вкладенню великих інвестицій в модернізацію заводу вдалося не тільки налагодити виробництво ряду моделей авто, а й думати про запуск нових.

Паралельно з випуском легкових автомобілів на заводі також збирають шкільні автобуси. Найближчим часом планується почати виробництво автомобілів-трансформерів.

Їх використовуватимуть для надання українцям в різних куточках країни адміністративних послуг, а також надання медичної консультації лікарями.

Таким чином, буде покращено життя українців, які проживають у віддалених населених пунктах, вони зможуть отримувати на місці ряд послуг, а також проконсультуватися з лікарями з приводу свого здоров’я. Особливо необхідні автомобілі-трансформери для недавно створених об’єднаних територіальних громад (ЗТВ).

Також прес-служба Запорізької ОДА зазначила, що АвтоЗАЗ є єдиним на пострадянському просторі заводом, який в 2020 році успішно пройшов сертифікацію за новими вимогами Євросоюзу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!