Вживані автомобілі стають дорожчими нових

0
60

На вторинному автомобільному ринку США справжній ажіотаж. Кількість пропозицій на сайтах продажів б’є рекорди. Власне, як і ціни. Ситуація, що склалася обумовлена дефіцитом нових автомобілів у дилерів, викликаним в тому числі уповільненням виробництва на тлі браку комплектуючих, повідомляє «АвтоЦентр» .

У 2020 році багато підприємств простоювали. Це спричинило за собою зниження обсягів виробництва нових автомобілів. В результаті різко збільшився попит на машини з пробігом, що і спричинило за собою подорожчання. За рік автомобілі піднялися в ціні на 30%. Як стверджують продавці, тільки за останній місяць цінник підріс на 5%.

Бувають навіть парадоксальні випадки, коли вартість уживаних машин перевершує цінник на нові авто з аналогічними характеристиками. Наприклад, як пише Motor1, новий Kia Soul LX 2021 року в даний час коштує $ 17 724. При цьому однорічний б / у Кіа Соул з аналогічними характеристиками, комплектацією і в тому ж кольорі продали з аукціону за $ 18 500.

До того ж покупцеві доведеться сплатити комісію в розмірі 500 доларів, поставити ТС на облік і пройти планове ТО. В цілому ці процедури обійдуться йому в $ 2000.. Тобто машина, яка вже проїхала 8000 км, виявилася майже на 3500 доларів дорожче нової. З іншого боку, автомобіліст зумів цю машину купити, адже нових зараз просто не вистачає.

І це зовсім не поодинокий випадок. Раніше з аукціону був проданий Kia Rio LX 2016 року за ціною $ 12 400 (плюс 500 доларів комісії). Це майже на $ 4000. більше середньоринкової вартості даної моделі. Навіть непопулярні і пошкоджені автомобілі значно додали в ціні. Hyundai Accent 2017 року з пробігом майже 120 000 км пішов за 8000 доларів. Що вже говорити про кросовери і позашляховики, які неймовірно популярні в даний час. Вони піднялися в ціні більш ніж на 30%.

Думки американських експертів розділилися. Одні прогнозують подальше зростання цін на старі машини, інші говорять про швидке спаді. При цьому всі згодні з тим, що зараз ідеальний час для продажу машини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!