Новини

У Uber розроблять спеціальний електромобіль для таксистів

Share

Компанія Uber оголосила про партнерство з британським стартапом Arrival, який зараз розробляє електричний автомобіль спеціально для таксі. Про це пише  Carscoops .

Виробництво цих автомобілів почнеться в 2023 році. У той же час в Arrival заявили, що їх транспортні засоби не будуть ексклюзивними для американської служби таксі. З водіями Uber будуть консультуватися в процесі розробки електрокара. Натомість компанія планує масово електрифікувати свої європейські і американські авто.

Дизайн загального авто буде оприлюднений до кінця цього року. На тизерері демонструють спрощений дизайн, з центрально встановленим екраном. 

Стартап EV стверджує, що їх таксі будуть зосереджені не тільки на скороченні загального вуглецевого сліду, але і на поліпшення комфорту водіїв і пасажирів. Повідомляється, що автомобілі будуть оснащені ергономічними сидіннями для водія, які полегшать тягар сидіння в автомобілі протягом тривалого періоду часу, і сидінням переднього пасажира, яке можна скласти для більшого простору для ніг. Крім того, задні сидіння автомобілів Arrival повинні успадкувати дизайн лавки, що полегшить пасажирам посадку і вихід з машини.

З моменту запуску в 2015 році Arrival отримав підтримку від Hyundai і Kia, і вони вже працювали в транспортному і логістичному секторах, розробляючи електробуси і навіть мікроавтобуси для глобальних логістичних компаній, таких як UPS.

Як і багато інших стартапів, вони ще не продають автомобілі, але новини про партнерство повинні підвищити довіру інвесторів. Тим часом, протягом останніх кількох років Uber ставив перед собою амбітні цілі, включаючи електрифікацію всіх автомобілів в Лондоні до 2025 року, а в Європі і Північній Америці це повинно статися до 2030 рік. Але співпраця з Arrival – це перший відчутний крок до досягнення таких цілей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Uber

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024